xAcademie

Om de wereld een stukje mooier te maken hebben wij doeners nodig en gelukkig hebben veel jonge toekomstdragers goede ideeën om positieve veranderingen in het land teweeg te brengen. Om daadwerkelijk impact te kunnen realiseren, dien je als individu te weten waar je moet beginnen, hoe je een plan van aanpak opstelt, welke contactorganen je moet hebben, en welke vaardigheden je nodig hebt.

De NedMIxAcademie wil jonge toekomstdragers (18 - 30 jaar) middels 5 trainingen opleiden tot volwaardige impactleiders: personen die in het bezit zijn van de nodige leiderschapsvaardigheden én in staat zijn om goede ideeën om te zetten tot concrete acties.

De data voor de trainingen van komende lichting zijn: 14-01, 21-01, 04-02, 18-02, 04-03 en 18-03 in 2023
(Indien eerste datum van huidige lichting voorbij is kun je alleen aanmelden voor een volgende lichting.)

Lees hieronder meer over de trainingen en aanmelding.

Tijdens de NedMIxAcademie:

 • doe je specifieke leiderschapsvaardigheden op;

 • volg je interactieve, praktische en unieke trainingen die in samenwerking met UNICEF NL, United Netherlands, McKinsey en andere organisaties ontwikkeld zijn;

 • krijg je de kans om jouw idee(ën), visie(s) en project(en) te testen en uit te voeren;

 • heb je de mogelijkheid om te netwerken met: deelnemers, aangesloten organisaties, en professionals die jou van de nodige ervaring en kennis kunnen voorzien.


In 5 trainingen doen deelnemers de volgende kennis en vaardigheden op:


 1. De zelfbewuste leider: wie ben ik en wat vind ik belangrijk?

  • Jij kunt je binnen verschillende settings anders gedragen. Hiernaast is het belangrijk om te weten met welke personen jij te maken hebt als je gaat samenwerken. Daarom gaan wij tijdens deze training in op wie jij bent en wat voor ‘identiteiten’, normen en waarden jij mogelijk zou kunnen hebben. Ook word je bewust van de ‘identiteiten’ van de ander. Met behulp van verschillende modellen gaan wij onderliggende eigenschappen naar boven halen en hierop reflecteren.

 2. De kritische leider: hoe analyseer ik een probleem?

  • Maatschappelijke problemen zijn complex. Om de oorzaken van een probleem te begrijpen is het belangrijk om het probleem zo goed mogelijk te definiëren. Tijdens deze training reiken wij verschillende tools aan om problemen op de juiste manier te definiëren.

 3. De creatieve leider: hoe bedenk ik oplossingen en hoe kies ik de juiste?

  • De juiste oplossing bedenken is niet altijd even gemakkelijk. Het zou zomaar kunnen dat je een oplossing bedenkt, waarvan jij denkt dat het de juiste is, terwijl deze in werkelijkheid het probleem vergroot. Tijdens deze training bieden wij verschillende tools aan waarmee jij de juiste oplossing voor een specifiek probleem kunt vinden.

 4. De praktische leider: hoe pak ik het project praktisch aan en hoe leid ik een team?

  • Wanneer je een oplossing voor een bepaald probleem hebt, dien je die zo concreet mogelijk te maken zodat het daadwerkelijk gerealiseerd wordt. De tussenstappen moeten dusdanig helder worden opgesteld dat ieder lid van een groep of team de stappen kan uitvoeren. Tijdens deze training introduceren wij methodes die jou helpen bij het praktisch maken van je oplossingen. Ook kijken we naar verschillende leiderschapsrollen wanneer je onder druk staat.

 5. De sprekende leider: hoe breng ik mijn boodschap overtuigend over?

 • Wanneer jij een plan klaar hebt liggen is het belangrijk om je verhaal zo goed mogelijk bij je doelgroep over te brengen. Indien dit niet gebeurt zal je oplossing niet de volledige potentie bereiken. In samenwerking met United Netherlands staan we tijdens deze training stil bij presenteer- en pitchvaardigheden, zodat jij de ander van jouw ideeën kunt overtuigen.


Praktische informatie:

 • Deelname aan het academietraject is kosteloos.

 • Je dient alle trainingen bij te wonen om het traject succesvol af te ronden.

 • Tijdens het traject start je een nieuw maatschappelijk project.

 • De trainingen vinden op zaterdagen van 10:00 tot 17:00 plaats.

 • Buiten de trainingen om besteed je ±4 uur per week aan het huiswerk en project.

 • De start van de xAcademie is afhankelijk van het aantal deelnemers.

 • De locatie zal in de randstad zijn.

 • NedMI en de organisatie verzorgen de catering.

 • OV-vergoeding is voor deelnemers eventueel mogelijk.


Let op: er zijn meerdere lichtingen per jaar. Dus geef je sowieso op indien je graag mee wilt doen aan een van de volgende lichtingen.

Indien je graag meer (gedetailleerde) informatie wil ontvangen, stuur dan een email naar academie@nederlandmaaktimpact.nl

Yasmine Alladin

Academieleider


"Wij zijn de NedMIxAcademie gestart, omdat veel jonge toekomstdragers de motivatie hebben om positieve impact te realiseren, maar niet altijd de juiste stappen en vaardigheden in huis hebben. De xAcademie zorgt ervoor dat die motivatie omgezet wordt in iets tastbaars."

Hoessein Alkisaei

Voorzitter

Afgelopen lichtingen