Missie en Visie

"Nederland Maakt Impact is een Nederlandse stichting die jonge toekomstdragers (18 - 30 jaar) verbindt, inspireert, activeert en ontwikkelt, zodat wij samen aan een mooiere toekomst werken."


In Nederland zijn er veel jonge toekomstdragers die fantastische en positieve ideeën hebben, maar het vaak helaas niet tot realisatie kunnen brengen. Naar ons inziens heeft dit minimaal de volgende 3 oorzaken:

Het is daarom dat NedMI tijdens al haar activiteiten jonge toekomstdragers uit verschillende lagen van de maatschappij, nationale en internationale bedrijven, NGO’s, educatieve en andere vooruitdenkende organisaties, en nationale leiders uit verschillende sectoren samenbrengt. Dit doet NedMI middels 3 hoofdactiviteiten:  

xTopconferentie

Jaarlijks organiseert NedMI een meerdaagse topconferentie waarbij minimaal 500 deelnemers uit het hele land aanwezig zijn. Tijdens de xTopconferentie vinden er toespraken, paneldiscussies, workshops en netwerkmomenten plaats. Zowel deelnemers als sprekers van nationaal statuur nemen het podium om hun verhalen gehoord te maken. De thema’s op de xTopconferentie zijn actueel, innovatief en gericht op de grote vraagstukken in onze samenleving. Zie het website menu voor meer informatie over de komende editie van de xTopconferentie. 

xAcademie

Vaak zijn jonge toekomstdragers gemotiveerd en geïnspireerd om op een positieve manier aan de maatschappij bij te dragen. Helaas kom je er met alleen inspiratie en motivatie niet. Je dient ook de nodige professionele en persoonlijke vaardigheden en kennis te bezitten om daadwerkelijk een positieve impact te kunnen maken. Tijdens het xAcademietraject behandelen de interactieve trainingen de nodige inhoudelijke kennis en doen de deelnemers de nodige vaardigheden op om uiteindelijk onafhankelijk positieve impact in de maatschappij te kunnen realiseren. Zie het website menu voor meer informatie over de xAcademie

xPlein

Een groot aantal jonge toekomstdragers hebben impactvolle maatschappelijke ideeën. Dit geldt ook voor bestaande bedrijven en organisaties in Nederland. Deze groepen zouden graag hun ideeën aan de maatschappij willen presenteren, zodat anderen aanhaken, een samenwerking vormen en/of op andere manieren het project steunen om het tot een succes te brengen. xPlein is een digitaal platform waarop maatschappelijke projecten, vraagstukken en ideeën worden gepresenteerd. Bezoekers vinden alle nodige informatie over de gepresenteerde projecten en ideeën op dit platform en kunnen in contact komen met de eigenaren van die projecten en ideeën voor verschillende doeleinden. Via deze manier versterken individuen en projectgroepen over heel Nederland elkaar in het realiseren van positieve veranderingen in de maatschappij. Zie het website menu voor meer informatie over de xPlein.

Een deelnemerstraject binnen Nederland Maakt Impact.

Voor fiscale informatie over de stichting, lees hier verder