De Challenge

Het Onderwijs Innovatiefonds NL (OIF NL) en Nederland Maakt Impact (NedMI) zijn op het gebied van Onderwijsvernieuwing een samenwerking aangegaan. Beide organisaties willen positieve veranderingen in de maatschappij stimuleren door talentvolle, ambitieuze jonge mensen en organisaties de ruimte, mogelijkheden en een netwerk aan te reiken om hier een impactvolle bijdrage aan te leveren.
Onderdeel van deze samenwerking is het organiseren van een jaarlijkse Challenge in het kader van de NedMIxTopconferentie.

Over Onderwijs Innovatiefonds NL

Het OIF NL is een jonge onafhankelijke not-for-profitorganisatie die op een vernieuwende en heel laagdrempelige wijze innovatie binnen het onderwijs wil stimuleren, ondersteunen en financieren. Het OIF NL is wars van enige vorm van bureaucratie, en opereert op basis van vertrouwen. Hierbij staan zaken als verbinden, co-creëren, en elkaar onderling aanvullen en versterken centraal.

Het OIF NL heeft de overtuiging dat ‘onze toekomst in de klas wordt gemaakt’ en neemt dit als uitgangspunt voor al haar handelen. De financiële middelen van het OIF NL worden door een vermogensfonds – dat al decennialang o.a. vernieuwende onderwijsinitiatieven financieel mogelijk maakt – langjarig beschikbaar gesteld.

OIF NL tijdens NedMIxTopconferentie 2021
OIF NL tijdens NedMIxTopconferentie 2022

Awards & Prijzen

Ter stimulering van innovatie in het Onderwijs stelt het OIF NL – naast het verstrekken van de gebruikelijke donaties en subsidies – onder andere ook de jaarlijkse Nationale Onderwijs Innovatie Award & Prijs (€50.000,-) en Nationale Aanmoedigings Award & Prijs voor Onderwijsvernieuwing (€10.000,-) ter beschikking.

De uitreiking doet het Fonds tijdens de NedMIxTopconferentie. Ook in een aantal andere categorieën zijn er prijzen en premies beschikbaar en kunnen bij deze gelegenheid uitgereikt worden. De awards, prijzen en premies zijn er met name ook op gericht om anderen te stimuleren, te motiveren en vooral ook te inspireren om ook een impactvolle bijdrage aan Onderwijs te leveren: “leading by example”!

De Aanmoedigings Award Prijs

De winnaar van de Aanmoedigings Award Prijs (€10.000,-) wordt verkozen uit een Challenge die gedurende de NedMIxTopconferentie onder alle deelnemers gehouden wordt.

Criteria voor het in aanmerking komen voor een Aanmoedigingsprijs:

Een inzending bij deelname aan de Challenge moet voorzien zijn van een beschrijving in de vorm van een pitch, opgebouwd uit 3 elementen: wat is het idee/initiatief, wat heb je verder nog nodig om het nader uit te werken en te kunnen realiseren, en wat verwacht je dat het gaat opleveren in termen van impact (m.n. ook de sociaal, maatschappelijke waarde).

Het is de bedoeling dat het OIF NL in samenwerking met NedMI een Onderwijs Innovatie Lab ter beschikking stelt ten behoeve van het nader uitwerken, beoordelen en honoreren van de overige initiatieven en ideeën van deelnemers aan de Challenge. Hiervoor heeft het Fonds reeds een bedrag van €100.000,- beschikbaar gemaakt.

Winnaars afgelopen edities

2022

Nour El Ghezaoui - NGHULP Huiswerkinstituut
Winnaar Nationale Onderwijs Innovatie Award & Prijs 2022

Bertram Loth - Hack je Les
Winnaar Aanmoedigings Award & Prijs voor Onderwijsvernieuwing 2022

Amara van der Elst
Winnaar Nationaal Onderwijs Innovatie Talent 2022
Winnaar Scholarship Peace Boat 2022

David Baarspul - Taaldorp 360
Winnaar Aanvullende Aanmoedigingspremie 2022

2021

Jonas Voorzanger & Youssef Elbouhassani - LeerLevels
Winnaar Onderwijs Innovatieprijs 2021

David Baarspul - Taaldorp 360
Winnaar Onderwijs Aanmoedigingsprijs 2021