Sprekers NedMI2021

Iris van Lunenburg - Presentatrice, programmamaker en columnist

Iris wordt toegelaten tot de BNN University (Media Academie Hilversum) en leert hier alles over het vak van televisie maken.

Van regie tot redactie en van productie tot presentatie: ze leert de fijne kneepjes van het vak van de beste mensen uit de televisiewereld. Naast de BNN University volgt ze ook de BKB Academie in Amsterdam.

Al snel daarna neemt de carrière van de breed geïnteresseerde Iris een vlucht. In 2014 wordt ze verslaggever bij Het Parool, waarvoor ze de dagelijkse societyrubriek Schuim schrijft. Op geheel eigen wijze maakt ze elke dag een reportage van een boekpresentatie, politieke borrel of opening. Een jaar later gaat ze ook aan de slag als achterpaginacolumnist voor zakenblad Quote, waarvoor ze in een wereld duikt die niet de hare is: die van de golddiggers en de mannen die van ze houden.

In 2015 gaat ze voor het programma Jan Rijdt Rond (KRO-NCRV) als verslaggever op zoek naar verrassende en spraakmakende verhalen. Niet veel later presenteert ze voor LINDA.tv het wekelijkse programma Iris test, waarin ze onderzoekt hoe mensen reageren op actuele, maatschappelijke vraagstukken. Ook maakt ze als vlogger de serie Iris in Ivoorkust voor Het Rode Kruis en Serious Request over de behandeling van longontsteking in het Afrikaanse land.

Inmiddels presenteert het multitalent met de vlotte pen en rappe tong de journalistieke documentaireserie Iris onderzoekt (NTR) over gemengde relaties en schrijft ze een wekelijkse column in de krant Metro over achtergronden bij het nieuws, trends en andere zaken die begin-dertigers bezighouden. Als ambassadeur is ze verbonden aan het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds en voor LINDA.tv presenteert ze onder andere de periodieke talkshow Wat zou jij doen? in samenwerking met Netflix.

Toenemende bekendheid vergaart Iris met haar werkzaamheden als dagvoorzitter en debatleider. Ogenschijnlijk moeiteloos leidt ze de meest uiteenlopende evenementen van bedrijven en organisaties in goede banen, zoals ze dat eerder naar grote tevredenheid deed voor opdrachtgevers zoals De Volkskrant, Pakhuis de Zwijger, De Balie, De Media100 en de Rabobank.

Op dit moment schrijft Iris aan haar debuutroman en werkt zij aan een podcast.

Jan van Zanen - Burgemeester Gemeente Den Haag

Jan van Zanen is geboren in 1961 en bracht zijn jeugd door in Edam-Volendam. Na het gymnasium voltooide hij in 1985 zijn rechtenstudie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan Cornell Law School in Ithaca, New York, USA. Zijn dienstplicht vervulde hij als reserveofficier bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarna ging hij onder meer aan het werk als bestuurs- en directiesecretaris bij een landelijke ondernemersvereniging. Vanaf 1990 was Van Zanen gemeenteraadslid in Utrecht, waarna hij in 1998 wethouder financiën, economische zaken, openbare ruimte en monumenten werd. In de periode 2003 -2008 was hij landelijk voorzitter van de VVD. Van juli 2005 tot en met december 2013 was Van Zanen burgemeester van Amstelveen. 1 januari 2014 werd hij burgemeester van Utrecht, sinds 3 juni 2015 voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en in die laatste hoedanigheid ook co-president van United Cities and Local Governments (UCLG). Sinds 1 juli 2020 is hij burgemeester van Den Haag.

Jan Peter Balkenende - Voormalig minister-president

Zijn politieke carrière begon in Amstelveen, waar hij van 1982 tot en met 1998 gemeenteraadslid was. In deze periode promoveerde hij ook tot doctor in de rechtsgeleerdheid en werd hij (parttime) bijzonder hoogleraar christelijk sociaal denken aan de VU, een functie die hij tot zijn beëdiging als minister-president in 2002 vervulde. In 1998 trad hij toe tot de Tweede Kamer. In 2001 werd hij fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA, en het jaar erna werd hij minister president van het eerste kabinet-Balkenende.

André Kuipers - Astronaut en ambassadeur van de aarde

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe.

Naast spreker is André ook ambassadeur van goede doelen. Hij promoot wetenschap en techniek bij jongeren als ambassadeur van het Techniekpact en vraagt aandacht voor de Nederlandse ruimtevaartsector via het Netherlands Space Office. Ook presenteert hij regelmatig wetenschapsprogramma's op televisie zoals: De Kennis van Nu en Kuipers zoekt contact.

Hans de Jong - President Philips Nederland

Binnen Royal Philips in de Benelux verantwoordelijk voor Marketing en Sales, Business Development, overheidsrelaties en communicatie van de gezondheidstechnologie. Hans de Jong is onder andere lid van het dagelijks en algemeen bestuur van werkgeversorganisatie VNO/NCW en vice-voorzitter van Stichting Brainport. In 2008 werd de heer De Jong CEO van Lighting Systems & Controls en Automotive Lighting met speciale focus op product- en marktontwikkeling van LED- en geavanceerde elektronische controle systemen ten behoeve van energiebesparing in binnen- en buitenverlichting.

Saskia Bruines - Wethouder Onderwijs, Economie, Internationaal en 2e locoburgemeester Gemeente Den Haag

“Ik houd van het openbaar bestuur. Het is een mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor de stad, inwoners en ondernemers. Voor mij is het belangrijk dat mensen zich kunnen ontwikkelen en daarmee ook verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en voor elkaar. Daarbij moeten ze soms geholpen worden en het is aan de gemeentepolitiek om de zaken die voor iedereen belangrijk zijn goed te regelen. Denk aan een gezonde en prettige omgeving, goede zorg en goed onderwijs. Ik laat me daarbij graag inspireren door de inwoners en door goede argumenten.”

Edith Schippers - President DSM Nederland

Edith Schippers was van 2010 tot en met 2017 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor zat ze zeven jaar in de Tweede Kamer namens de VVD, waar ze zich ook met gezondheidszorg bezighield. Edith Schippers is momenteel president bij DSM Nederland. In deze rol rapporteert zij aan de voorzitter van de raad van commissarissen van DSM. Het bedrijf DSM, dat is ontstaan uit de voormalige Nederlandse Staatsmijnen, maakt onder meer voedingsingrediënten en levert aan de cosmetica- en farmaceutische industrie. Het concern heeft zo'n 23.000 werknemers en een jaaromzet van 10 miljard euro.

Adil Izemrane - Projectontwikkelaar en mede-oprichter Movement on the Ground

Het rode draad in zijn werk is een sterk geloof in duurzaamheid en het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na zijn bezoek aan Lesbos in de zomer van 2015 zag hij de noodzaak in om te handelen. Sindsdien heeft hij zich volledig hieraan toegewijd om impactvol te werk te gaan met blijvende verbeteringen aan de vluchtelingencrisis op het eiland. Hij en Johnny waren de eerste twee die de reis begonnen die leidde tot de oprichting van Movement on the Ground.

Jörgen Raymann - Chief Inspirational Officer bij Lenard and Lenard

Inspiratie is de bron van succes. De juiste mindset, jezelf en je medewerkers continue ontwikkelen, veerkrachtig zijn. Zodat wanneer een crisis je raakt, je terug kunt veren, het roer om kunt gooien, jezelf kunt herpakken. Ik hou ervan om mensen in organisaties rondom deze onderwerpen te inspireren en adviseren. En met inbreng van mijn eigen ervaring maak ik het persoonlijk en toegankelijk.” Jörgen Raymann gelooft in de kracht van mensen. Goed en verstandig ‘zelfleiderschap’ helpt mensen te vinden waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en waar ze gelukkig van worden, waar ze op aanslaan. Hij weet zelf als geen ander dat je moet doorstarten als het niet zo loopt als gepland en wat daarvoor nodig is. Hij heeft veel met en voor jongeren gewerkt en weet mensen te motiveren en te enthousiasmeren – zijn humor en zelfspot staan daarbij centraal.

Bekend geworden door zijn Raymann is Laat show, is hij tegenwoordig Chief Inspirational Officer bij Lenard and Lenard. En in die rol wordt hij nu ingezet bij bedrijven met als doel ze positief in beweging te krijgen en ze anders naar zichzelf maar ook naar de markt te kijken. Hij probeert ondernemers zoveel mogelijk te laten praten over hun uitdagingen maar ook over hun kansen die de huidige tijd ook met zich meebrengt. Hij doe dat o.a. bij het IMK; daar presenteert hij om de week een livestream over verschillende facetten van het ondernemen. Een ander voorbeeld is zijn ondersteuning bij de recruitmentsessies van HNR (Het Nieuwe Recruitment), waar ze eerst naar de persoonlijkheid kijken en dan pas naar het CV; wie je bent is belangrijker dan wat je hebt gedaan.

Kortom, met de juiste mindset weet ik zeker dat er heel veel mogelijk is. De kunst is de juiste mindset te creëren waardoor je kunt inspireren en geïnspireerd kan worden om resultaat te behalen.

Benito Doelwijt - Performance specialist en Founding Partner bij Lenard and Lenard

Benito Doelwijt is een performance specialist en founder van de Lenard and Lenard group. Zijn kracht ligt in het verbeteren van de performance van mensen, teams en organisaties. Een aantal jaar geleden is hij op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag: Waarom is leren niet leuk? En hoe kunnen we leren leuk maken? Samen met diverse experts heeft hij het antwoord op die vraag ontwikkeld: het platform BRIEEP – (meer dan) een digitale omgeving dat mensen in beweging zet. Brieep maakt gebruik van de techniek uit de wereld van de (online) games. Mensen vinden spelend leren namelijk wel leuk. In Brieep maken deelnemers hun eigen keuzes in hun eigen ontwikkelingstraject. Deze missies zijn vervolgens zo ingericht dat het doel (vooraf samen bepaalde en dus gewenste gedragsverandering) op een effectieve wordt bereikt. De deelnemers worden voor hun inspanningen beloond en gewaardeerd met punten. Deze gekregen ‘experience points’ kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld (vervolg-)trainingen en opleidingen en/of andere beloningen die een bijdrage leveren aan de persoonlijke- en daarmee bedrijfsontwikkeling.

Benito Doelwijt heeft bovendien voor veel groepen gestaan en weet als geen ander verbinding te maken met zijn publiek. Dit komt mede omdat hij zichzelf niet spaart tijdens zijn presentaties. Sinds drie jaar werkt hij samen met Jörgen Raymann. Hun interactieve presentatie gaat gepaard met de nodige zelfspot en satire.

Gerbe Verhaaf - Commandant Koninklijke Militaire Academie bij Ministerie van Defensie

Wendy Kakebeeke - Directeur Young Impact

Wendy: ”De wereld laten stralen, dat is iets wat ik mijn hele leven al bewust en onbewust wil doen. De afgelopen jaren heb ik met mijn gezin in Zwitserland gewoond, waar ik werkzaam was voor Unilever. Vandaag mag ik mijn steentje gaan bijdragen aan Young Impact, een vonk zijn en een positieve impact maken. Ik geloof dat Young Impact heel veel kan betekenen voor jongeren en daarmee ook voor de wereld als geheel. Wat ik meebreng naar Young Impact? Ik heb veel ervaring met coaching en het begeleiden van teams. Daarmee wil ik mensen motiveren en inspireren. Ik wil bouwen aan plannen waar iedereen écht in gelooft en achter staat. Het moet altijd kloppen en goed voelen, voor een langere tijd. Young Impact is ontstaan vanuit een kleine groep mensen die ergens in geloofde en dat moet nu duurzaam worden. Ik heb enorm veel zin om te beginnen. Om samen te werken met het team, met de trainers, maar ook met de jongeren zelf. Ik wil aan de beweging bouwen en zorgen dat jongeren duurzaam in actie blijven komen. Mijn boodschap voor jongeren: geloof in jezelf! Geloof in je eigen talent en weet dat je daarmee heel veel kunt bereiken. Laat je ook inspireren door anderen, want je hoeft niet alles alleen te doen. We doen het samen. Enneh, bel Young Impact. Of bel mij! 😉 Samen kunnen we echt het verschil maken.”

Reinier van Zutphen - Nationale Ombudsman

Reinier van Zutphen (1960) is op 31 maart 2015 benoemd tot Nationale ombudsman, voor een periode van zes jaar. Reinier van Zutphen studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Law School en deed een opleiding tot rechterlijk ambtenaar. Hij heeft ruime ervaring als rechter: werkte in Utrecht, Den Haag, Almelo, Luxemburg, Amsterdam, Curaçao en Alkmaar. Ook was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak en president van het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Michael van Praag - Voorzitter NL Sportraad

Michael van Praag (1947) was voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Daarvoor was hij voorzitter van de raad van Commissarissen van de Eredivisie CV, en van 1989-2003 voorzitter van AFC Ajax. In die periode heeft Ajax vele titels en bekers gewonnen, waaronder de Champions League in 1995.

Vanaf 1998 is Michael van Praag actief betrokken bij de UEFA. Hij is lid van het UEFA bestuur, voorzitter van het Stadium and Security Committee en plaatsvervangend voorzitter van de Club Competitions en Club Licensing Committees.

Michael van Praag was tussen 1970-2006 eigenaar en directeur van een winkelketen met vele vestigingen op luchthavens op meerdere continenten. Sinds 1995 was hij tevens lid van de Raad van Commissarissen van O’Neill, waar hij na drie jaar president-commissaris werd.

Verder was hij onder andere bestuurslid van de Stichting Meer Dan Voetbal en is hij thans bestuurslid van de Johan Cruyff foundation.

Vandaag is hij voorzitter van de Nederlandse Sportraad.

Eric van ‘t Zelfde - Directeur College De Brink bij College De Brink, Rector Dream School

(AD) Volgens Van 't Zelfde zijn er buurten waar je de samenleving binnen de vier muren van een school kunt redden. ,,Door goed onderwijs en voldoende geld. Dan voorkom je dat de witte Tokkies extreem rechts worden en allochtone leerlingen radicaliseren. Zorg voor goede lessen, wees creatief. Kinderen in armoede kunnen nu eenmaal niet stilzitten en sponzen, je hebt wel andere dingen aan je hoofd. In Rotterdam was ik jaarlijks al 400.000 euro kwijt aan mijn afdracht aan het schoolbestuur. Dat zat lekker in een hoofdkantoor aan het water op hun gouden toiletten. Terwijl ik nog niet eens nieuwe stoelen kon kopen en leerlingen in de pauze op de grond moesten zitten. Boeven zijn het.''

Van ‘t Zelfde kreeg landelijke bekendheid door zijn succesvolle transformatie van de Hugo de Grootschool in Rotterdam. Ook was hij rector in het tv-programma Dream School, waarin vroegtijdige schoolverlaters werden gestimuleerd in het herpakken van hun plek in de maatschappij. Door zijn identieke aanpak is hij geregeld te gast geweest in actualiteitenprogramma’s.

Marit Maij - Directeur / bestuurder ActionAid Nederland

Marit Maij is directeur ActionAid Nederland, bestuursvoorzitter bij de Nederlands Nationaal Comité UN Women, bestuurslid FSC Nederland, en Managing Director bij CNV International. Ze was van 20 september 2012 tot 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid. Hiernaast was zij ook Speciaal Gezant Migratie. Tevens was zij ook actief als woordvoerder Europese zaken, rapporteur voor Brexit en afgevaardigde naar het parlement van de Raad van Europa.

Maij was assistent van de CDA-fractie van het Europees Parlement, van 1994 tot 1996. Daarna werkte ze met enkele onderbrekingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, als beleidsmedewerker humanitaire hulpprogramma's (1997-1999), beleidsmedewerker en projectmanager (2001-2004), hoofd afdeling asiel en migratie (2008-2009) en hoofd afdeling consulaire zaken en lid van het management-team (2011-2012). Ook werkte ze bij de Nederlandse ambassades in Costa Rica (1999-2001) en Beijing (2004-2008) en als adviseur van het ministerie van Justitie en van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (2009-2011).

Gyzlene Kramer-Zeroual - Programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen Albeda

Gyzlene Kramer-Zeroual is programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen bij Albeda mbo, lid Raad van Toezicht bij Maritiem Museum Rotterdam, en lid Raad van Toezicht bij CVO Christelijk Voortgezet Onderwijs. Zij is geen onbekende binnen de wereld van educatie en treedt regelmatig op de voorgrond in de strijd voor een betere educatiesysteem.

Joop Roodenburg - President van Huisman Equipment

Joop Roodenburg (1950) is in 1977 afgestudeerd aan de TU Delft in de werktuigkundige meet- en regeltechniek. Hij is president van Huisman Equipment, dat wereldwijd tot de top-3 van kranenbouwers behoort. Huisman bouwt technologisch geavanceerde kranen voor schepen in de offshore-sector en is wereldleider op het gebied van apparatuur voor het leggen van pijpleidingen op plaatsen waar de zee extreem diep is.

Daarnaast is Roodenburg in september 2015 gestart met ‘Buccaneer Delft’ op de Paardenmarkt in Delft. Dit is een ‘accelerator’ voor jonge technologiebedrijven, actief in de energie- en offshore-sector. Met deze accelerator streeft hij ernaar om zijn innovatiedrang en ondernemerschap over te dragen op de nieuwe generatie ondernemers. Buccaneer wil de verbinding leggen tussen de industrie, de TU Delft en jonge ondernemers.

Abdelhamid Idrissi - Oprichter Studiezalen en Amsterdammer van het jaar 2018


Abdelhamid groeide op in Nieuw-West in een arm gezin waar studeren niet vanzelfsprekend was. Hij kreeg veel liefde en aandacht van zijn ouders, dat was voor hem voldoende om vol zelfvertrouwen keihard te werken en nooit op te geven. Op die manier rondde hij de studie tot bouwkundig ingenieur succesvol af. Veel kinderen in kwetsbare wijken krijgen niet de liefde en aandacht die hij kreeg. In 2010 besloot hij zijn hart te volgen en richtte Stichting Studiezalen op. Een Studiezaal is een plek waar jongeren uit het primair en voortgezet onderwijs terecht kunnen om in alle rust te kunnen studeren.

Youssef Elbouhassani - Mede-oprichter LeerLevels

Youssef is mede-oprichter van LeerLevels. Een bedrijf dat kunstmatige intelligentie inzet om gepersonaliseerd onderwijs mogelijk te maken. In 2017 werd Youssef verkozen tot HvA’s docent van het jaar en in 2018 tot landelijk docent van het jaar. Naast LeerLevels is hij docent en onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam en bestuurslid bij stichting De Nationale DenkTank.

Susanne Baars - Oprichter en CEO SocialGenomics

Susanne's persoonlijke doel is om een toekomst te creëren met universele toegang tot levensreddende informatie voor iedereen. Ze werd een neurowetenschapper gespecialiseerd in genomica op Harvard en wilde een remedie vinden voor een van 's werelds dodelijkste ziektes. Totdat ze zich realiseerde dat dankzij technologie we levensreddende informatie voor iedereen kunnen maken, miljoenen levens kunnen redden en de overlevingskansen voor alle komende generaties kunnen verbeteren. Dit inspireerde haar om SocialGenomics MOONSHOT op te richten, een technologiebedrijf dat elke patiënt op de wereld in staat stelt om toegang te krijgen tot de ondersteuning en gezondheidszorg die ze nodig hebben.

Emma Fromberg - Ontwerper Circulaire Economie

Emma Fromberg is een designer die met haar ontwerpen de uitdagingen van het klimaat tracht aan te kaarten. Momenteel bereidt zij zich voor de #LastPole expeditie richting ‘the Northern Pole of Inaccessibility’. Haar doel hierbij is het verzamelen van data voor onderzoek naar klimaatverandering. Naast haar expeditie heeft zij bij het Ellen MacArthur Foundation gewerkt, waarbij zij de circulaire economie probeerde te accelereren. Vandaag de dag is zij Course Director Postgraduate Certificate en Diploma in Sustainable Business bij Cambridge University. Ze ontwikkelt en levert ‘new Leadership Laboratories ([2019]: The Plastics Challenge [2020]: Embedding Natural Capital, Business Model Innovation for a Circular Economy [2021] Rewiring Leadership for High Impact, Accelerating Sustainable Finance, Collaboration and Partnerships)’.

Moustafa Makhlouf - Coach, Karate Sensei en Initiator Challenge 4 Charity

Moustafa is winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2020 van de gemeente Den Bosch. Als personal coach geeft hij training aan mensen met een visuele en/of een geestelijke uitdaging. Zijn missie is ervoor te zorgen dat niemand het gevoel krijgt dat hij of zij er niet bij hoort.

Anouk Gijtenbeek - Oprichtster PlanB1

PlanB1 is een kledinglabel dat Urban Fashion maakt van de overgebleven stof van massa producenten. Dat betekent dat ze geen controle hebben over het materiaal dat ze in handen krijgen en in welke hoeveelheden. Ze gebruiken en hergebruiken wat ze al hebben en denken creatief na over het gebruik van lokale bronnen. Ze maken goede dingen voor en van degenen die durven te provoceren en niet gebonden zijn door routine.

Myrthe Frissen - Groenten Zonder Grenzen (GZG)

Groenten zonder grenzen (GZG) is een initiatief dat overgebleven voedingsmiddelen verzamelt om gratis gezonde en toegankelijke feestmaaltijden te organiseren. Het GZG team bestaat uit een kern van enthousiaste vrijwilligers uit Rotterdam en omstreken, die graag iets terug willen geven aan de stad en de aarde. Het project valt of staat met de vrijgevigheid van particulieren en bedrijven die producten over hebben, en ons doel willen steunen.

Safiyeh Salehi Mobarakeh - Oprichtster ZINC Foundation

ZINC staat voor Zero INvisible Children. Het is een NGO die de identiteiten van ongedocumenteerde kinderen uit conflictgebieden vastlegt en registreert. Dit doen ze niet met de gebruikelijke wijze, maar met blockchain technologie. Het is een innovatieve benadering en oplossing voor ongedocumenteerde kinderen en mensen wereldwijd. Een digitale identiteit biedt perspectief in moeilijke tijden.

Pieter Ham - PhD kandidaat Technische Universiteit Delft

Na een bachelor in architectuur behaalde Pieter in 2016 zijn master Building Engineering (CiTG). Tijdens zijn masterscriptie ontwierp hij een betaalbare en duurzame drijvende fundering voor goedkope huizen voor in overstromingsgevoelige gebieden in de Filippijnen.

Hij begon te werken als onderzoeker aan een project over het gedrag van metselwerk in gebieden die vatbaar zijn voor aardbevingen. Hierna begon hij zijn promotieonderzoek over een soortgelijk onderwerp als zijn masterscriptie: "Onderzoek naar amfibische duurzame huizen voor overstromingsgevoelige gebieden in Zuidoost-Azië."

Daarnaast begeleidt Pieter bachelor- en masterprojecten op het gebied van rampbestendige gebouwen, parametrisch ontwerpen en andere bouwtechnische onderwerpen.

Stijn Warmenhoven - Oprichter Youth for Climate NL

Stijn Warmenhoven is de oprichter van YouthforClimateNL. Stijn organiseerde de eerste Nederlandse scholierenstaking voor het klimaat. Bij die eerste staking op 7 Februari 2019 kwamen meer dan 20.000 scholieren. Als gevolg mocht Stijn met leden van YouthforClimate de week erna aanschuiven in het torentje met Mark Rutte en Eric Wiebes. Stijn zat meerdere keren aan tafel bij DWDD en was dus het gezicht van de 'klimaatspijbelaars'. Stijn studeert Geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Tristan Garssen - Managing Partner Ivido

Tristan Garssen heeft de visie en daadkracht om de Nederlandse zorg efficiënter vorm te geven. Het huidige verzuilde systeem waar communicatie, samenwerking, declaraties en gegevensoverdracht sterk belemmerd zijn was reden tot het oprichten van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving Ivido. Een tweede pijler van Ivido is preventieve zorg. Door zelfmanagement e-health programma’s te ontwikkelen wordt de gezondheid en vitaliteit van de Nederlander ondersteund waarmee latere kosten voor genezing en behandeling vermeden worden.

Des Balentien - Artiest, spreker, schrijver en ondernemer

Des Balentien, geboren op 22 december 1988 op Curaçao, is een veelzijdige en inspirerende ondernemer, spreker en artiest. Haar levenspad is niet makkelijk geweest, vol met diepe dalen, maar mede dankzij haar lijfspreuken 'You Gotta Believe' en 'Quitters Never Win, Winners Never Quit', klimt ze deze dalen altijd weer uit en weet ze daarmee vele anderen te inspireren.

Kiki Bosch - Freediver, Biohacker en avonturier

Kiki heeft ijswater gebruikt als een hulpmiddel om weer in contact te komen met haarzelf bij het herstellen van een trauma. De kou liet haar zien hoe ze haar manier van denken kon veranderen, van iets dat onmogelijk leek tot iets dat ze kon overwinnen. Ze groeide om te leren dat de verschuiving die je in een ijsbad maakt ook naar het dagelijks leven vertaald kan worden.

"Als je leert hoe je deze verschuiving moet maken, leer je dat er zoveel potentieel in ons is ... Zoveel potentieel in ons verstand en lichaam waar we op dit moment geen gebruik van maken."

Het doel van Kiki is om je eigen grootheid te laten ervaren.

Wiep Fokker - Voorzitter Plantje voor Morgen

Plantje Voor Morgen wil aan de slag met het verweven van duurzaamheid in gevangenissen. Middels educatieve programma’s en verduurzaming van de bestaande arbeidsprogramma's willen wij gedetineerden de kans bieden zelf bij te dragen aan de vergroening van hun leefomgeving en vaardigheden te ontwikkelen voor hun toekomst.

In alle programma's en adviezen die wij aanbieden, streven wij de Sustainable Development Goals na.

Bashar Alsayegh - Student Business IT & Management

Bashar uit Syrië is bijna vijf jaar in Nederland en woont in Oisterwijk. In slechts twee jaar tijd behaalde hij zijn diploma voor de mbo-opleiding ICT niveau 4. Hij is inmiddels doorgestroomd naar het hbo.

Bas Grund - De Jonge Ondernemer

Hij wordt ook wel de jonge ondernemer genoemd. De nieuwe Nederlandse Mark Zuckerberg of Elon Musk wellicht. Bas is oprichter van Wire Marketing (een allround Online Marketing bedrijf), oprichter van Plastic Free Food (plasticvrije restaurants) en is Solver bij NASA. Ondernemen is voor hem een hobby en een uitlaatklep. Het zit in zijn DNA en kan hierdoor 100% zichzelf zijn.

Rutger de Rijk - Impact Hub Amsterdam

Rutger is impactmaker in hart en nier. Als oprichter van Young Impactmakers en programmamaker bij Impact Hub Amsterdam brengt hij individuen en startups uit het hele land samen om te sparren, te spreken en ondernemende oplossingen te bedenken voor maatschappelijke thema’s binnen (en buiten) Nederland. Hij is tevens ook onderdeel van Young on Board van de Amsterdam Economic Board, waarbij hij zich inzet voor een slimme, groene en gezonde toekomst van Amsterdam.