Oprichting van Imfecto

Januari 2o23

April 2o23

1 - 10 personen

Noord-Brabant

Wat is de aanleiding van het project?

De aanleidingen van het project is de droom van een sociale onderneming in Noord-Brabant waar werknemers worden aangenomen op basis van kwaliteiten en niet op basis van een diploma. De reden daarvan is dat ik me al jaren structureel in wil zetten voor een betere wereld, maar ondanks mijn kwaliteiten niet wordt aangenomen bij sociale organisatie omdat ik maar een mbo 2 diploma heb. Dankzij mijn netwerk (die vooral bestaat uit mensen en organisaties uit de randstad of Utrecht) wordt de kans dat ik me structureel in kan zetten voor een beter Nederland, maar er zijn nog veel meer jongeren die zich structureel in willen zetten, maar dat niet kunnen door het missen van een bepaald diploma.

Wat is de aanpak en oplossing voor de maatschappelijke uitdaging?

De aanpak wordt een sociale onderneming die voor de helft bestaat uit projectleiders ( mensen met ervaring binnen de leefgebieden: onderwijs, wijk en vrijetijdsbesteding en het werkveld). En voor de andere helft uit projectmedewerkers (jongeren van 16 t/m 30 jaar met talenten, met interesse in 1 van de benoemde leefgebieden, maar zonder hbo of wo diploma). En het is de bedoeling dat de projectmedewerkers na een periode de oudere projectleiders vervangen voor de goede doorstroom van medewerkers.

Wat zijn de verwachtingen met deze aanpak?

De verwachting is dat de onderneming uiterlijk 1 april opgericht is en draait. Maar daarvoor zoek ik nog (een) financierder(s) en daarna personeel.

Wat voor ondersteuning wordt er gezocht?

Financierders, bestuursleden, professionals binnen de leefgebieden onderwijs, buurt en vrijetijdsbesteding of het sociale werkveld.

Wat krijgen bijdragers ervoor terug?

Een partnerschap met Imfecto en goede publiciteit.

Wil je aan dit project bijdragen? Geef dit aan via het volgende formulier.